dimecres, 14 de juny de 2006

El Pardo

Primer començo amb la situació geogràfica i la vista aèria.De més a propPoble i “Real Sitio” que pertany al municipi de Madrid, al qual va ser annexionat el 1950. Aquest lloc va ser sinònim de la dictadura franquista, la participació d’aquesta localitat madrilenya en la historia d’Espanya és molt superior a la seva importància demogràfica (4100 habitants) o econòmica (viu majoritàriament del turisme de cap de setmana), i aquesta importància deriva del seu origen com a seu del Palau de “El Pardo”

Després d’aquesta història made in Wikipedia, passo a la descripció personal. Es troba totalment apartat, el qual s’agraeix, perquè no sembla gens ni mica que pertanyi a la mateixa capital (aquí Gallardón encara no ha fet cap obra). Deixant de banda les zones militars, el palau, i els pocs edificis i cases que té, em centraré més al seu voltant.

El riu Manzanares passa al seu costat, i sí, per aquí el riu encara va net, sembla increïble, oi?Els camps del voltant són molt agradables, a més, té bones vistes de la serra de Guadarrama.Per aquí els ànecs caminen lliurement.A més, es pot acostar al riu sense cap problema, i segurament si hom ho desitja, banyar-s’hi i tot (aquesta última opció no és massa recomanable)Aquí hi ha una petita explanada on algunes persones venen de cap de setmana, en la majoria són incívics madrilenys de la capital, que no s’estimen la natura gens ni mica, i que deixen escombraria allà on van, s’han de fer notar sempre.Però malgrat això, la zona és molt maca, i val la pena acostar-s’hi per passar el dia, portar-te el dinar i tot, i passar allà la tarda sota l’ombra dels arbres, i en marxar, recollir-lo tot, perquè continuï estant tant bé aquest lloc, aquest petit oasi dins la bogeria de l’asfalt de la capital.9 comentaris :

DooMMaster ha dit...

Publicat 15/06/2006 a 10:41:

Sembla mentida que hi pugui haver tanta natura al voltant d’una gran ciutat, eh? Aquí a Barcelona no se fins a on hauríem d’anar per trobar ànecs i rius nets...

Alepsi ha dit...

Publicat 15/06/2006 a 12:58:

Home, DooMMasteR, si te'n vas Llobregat amunt, a l'altura de... Sant... Uh... merda, merda... sóc inepta perduda. Vale, és igual, no em surt el nom... tant és, si tires una mica amunt el riu, dic, et trobes amb tota una explanada verda a banda i banda, que recorre paral·lela al riu i a un carril bici... home, no és tan "verd" com les fotos del Laprí, però és maco també (a veure si ara resultarà que és més maco Madrid que Barcelona... xD)

Marcus ha dit...

Publicat 15/06/2006 a 16:50:

El zoo de barcelona no et serveix? :P

n ha dit...

Publicat 15/06/2006 a 16:50:

A Sant Adrià del Besós, just abans d'arribar a l'estació, també hi ha un pont amb un passeig i herbeta per estirar-s'hi, eh? I Collserola també és ben a prop. Només per posar dos exemples. No exageres una mica, DooMMasteR?

Alepsi ha dit...

Publicat 15/06/2006 a 21:09:

Que maco que és collserola! Tinc ganes d'anar-hi! En quan acabi examens i tingui un cap de setmana lliure me n'aniré a caminar o a passejar-m'hi amb la bici! Vull acabar jaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Marcus ha dit...

Publicat 15/06/2006 a 23:30:

Jo també m'apunto a anar a Collserola :)

Laprí | David ha dit...

Publicat 16/06/2006 a 15:35:

Cada ciutat té llocs com aquest. Està molt bé el Pardo, però només 5 km riu avall la cosa ja no és tant maca. I ja ni explico com va el riu al sud de Madrid, el color verd no existeix directament. És a dir, "en todos sitios cuecen habas". I Collserola com és? No hi he anat mai, hauré d'aprofitar les vacances aquest juliol per anar allà.

Alepsi ha dit...

Publicat 16/06/2006 a 19:08:

Doncs collserola és una muntanya. Un parc natural molt a prop de Barcelona al que s'hi pot arribar en Catalans (ja que t'agraden tant els trens...). Hi ha un munt de rutes molt maques per fer: a peu, en bicicleta, a cavall... no sé, és maco. Ara fa temps que no hi vaig, des de l'estiu passat que hi vaig anar a caminar un parell de dies... aaaaai... vull vacances!!!

Marc ha dit...

Publicat 19/06/2006 a 23:46:

ooooo.... si tires una miqueta mes amunt... tb et pots acostar fins al montseny ja d pas... k tb es macu, ehhh?