dilluns, 10 de juliol de 2006

Civia a Barcelona (1ª part)

Bé, doncs avui segons renfe posaven a funcionar els trens Civia (sèrie 465) a Barcelona, a la línia R1, entre L'Hospitalet de Llobregat i Mataró, i jo, com és clar, ho havia de comprovar.

Aquest matí he agafat el metro (L1) des de Catalunya fins a Rambla Just Oliveras, on he fet correspondència amb rodalies. Un cop aquí he esperat pacienment fins que arribés un dels dos civia. Doncs bé, un ha arribat, el 009M, però s'hi ha quedat. Com que passaven els minuts i no sortia, he decidit anar fins a Sants i esperar-lo allà, per no semblar un idiota allà a l'estació de L'Hospitalet. A Sants, fart d'esperar, doncs finalment he agafat ja un tren cap a Mataró, i fins allà que he anat. Després m'he creuat a Ocata amb l'altre Civia anant en sentit L'H.

Un cop dinat i descansat a Mataró. He tornat a l'estació de tren, decidit a no marxar fins que no agafi un Civia, així em quedi fins a les tantes de la nit. No ha fet falta. Just el Civia 010 ha aparegut davant de mi, i doncs hi he pujat.

Quina olor a nou més maca que té, una mica més d'espai que els normals, i els cotxes estan units sense portes, també pots mirar el que veu el maquinista, la seva porta és transparent... bé, més o menys igual que la sèrie que porta a Madrid des de fa un parell d'anys.

Problemes o coses que no estan bé? Les pantalles d'informació de pròxima estació. Estan en castellà només, entre estació i estació fiquen publicitat de renfe rodalies... de MADRID (obertura del passadís verd amb les estacions de Méndez Álvaro, Delicias i Piramides), i no marquen bé les correspondències, a Sant Adrià de B. no surt el símbol del Tram, i el que és pitjor de tot, les correspondències amb metro les assenyalen amb el símbol de metro de Madrid, i la línia R4 de rodalies, com que és de color taronja, marquen que és la línia C5 de Madrid. L'únic que ha millorat en aquest aspecte és la megafonia, més clara, però més lenta i baixa de volum. També nota negativa a l'obertura de portes, molt més lenta, fins que no baixa l'estrep no s'obre i triga a arrancar, però això se soluciona amb la bona acceleració que té.

En fi, que no està malament però que aquestes coses les han d'arreglar, quan pugui ficaré les imatges que he pres avui, serà la segona part. A reveure.

3 comentaris :

DooMMaster ha dit...

Publicat 10/07/2006 a 17:55:

Quina enveja tiu!! XD

n ha dit...

Publicat 10/07/2006 a 20:00:

Caram, Laprí: doncs jo he estat una bona estona a la platja d'Ocata i, tot i que mirava sovint els trens, no n'he vist passar ni un. He pensat, però, en la freqüència de pas dels trens: la veritat és que els que vivim en aquesta part del món tenim molta sort. Cada cop que mirava l'estació hi havia un tren aturat en una direcció o en l'altra, però sempre hi havia un tren. De tota manera, tenint en compte que tu ja n'has vist, miraré aviam si en veig passar algun, que ja tinc ganes d'estrenar-los també! Vagi bé l'estada :)

Marcus ha dit...

Publicat 12/07/2006 a 00:48:

Per questions de feina aquest estiu em toca agafar el tren ben sovint per anar a Barcelona. I sovint penso: a veure si avui pujo a civia. I res noi. I ja m'agradaria veure'l ni que fos per fora :)