dimecres, 2 de maig de 2007

2 de Maig: Visca Madrid

Aquest dia es commemora l'aixecament del poble de Madrid contra les tropes franceses el 1808. Aquest aixecament va fracassar, però a partir d'aquest dia va començar la guerra de la independència. També aquest dia es va decidir posar-lo com a festivitat de la comunitat de Madrid quan es va crear fa uns pocs anys.

En què consta aquesta festa? Doncs és molt senzill. A la seu de la comunitat, que és la reial casa de correus de la puerta del sol, on hi ha el rellotge que fa les campanades, doncs hi fan diversos actes, on donen medalles i fan una recepció i aquestes coses, també al principi del tot fan una ofrena floral a una placa que recorda els fets del 2 de maig del 1808. Tot molt institucional. Aquest any li han donat la medalla d'or als prínceps, que "por razones obvias" no l'han pogut recollir. També li han donat la medalla d'or al "Colegio de abogados de Madrid". També han donat medalles de plata, i Creus de la "Orden 2 de Mayo"entre d'altres a "Paquito" Fernández Ochoa a títol pòstum, o a l'Alfredo Landa per, segons la Espe "hacernos vivir tantas emociones y habernos hecho pensar y reír".

Què fa la gent en aquest dia? Doncs tornar de fora, a la gent li sua tot això. No és comparable ni de lluny dies com l'11 de Setembre a Catalunya i el 2 de maig a Madrid, encara que tots dos dies siguin commemoratius d'actes que van passar fa anys. A mi, personalment, em sembla patètic a qui li han donat aquestes medalles aquest any. Ja que doneu medalles, doneu-les a algú que les mereixi de veritat, però això de donar-la als vividor aquells que ara són a la clínica Ruber, vivint gràcies als nostres impostos. Què han fet ells per guanyar-se això? I la medalla de plata que li han donat a un president d'una associació de veïns de Villaverde, per què? Perquè li has portat el metro a la porta de casa seva Esperanza? I Alfredo Landa? Protagonista de les pel·lícules més ràncies i masclistes de l'època franquista, que segons Esperanza han fet pensar? Pensar en què? Sincerament, em fa fàstic tot això.

I mentre esteu allà, donant medalletes i fent discursos estúpids amb Telemadrid davant, a uns pocs carrers d'allà, els joves i els policies barallant-se pel "botellón", destrossant un barri sencer, i a sobre fent, els polítics, com si això fos una cosa sense importància, i que la policia ha fet molt bé i que la culpa és tota dels joves, que han provocat als policies.

I és clar, Esperanza ha pogut fer un buit a la seva apretadíssima agenda per parlar una estona per a Telemadrid, on ha fet ja campanya electoral, tot i que exercia de presidenta. I el peloteo de Telemadrid, patètic de nou "muchas gracias a la presidenta por hacernos este hueco y hablar con nosotros en el Telenoticias". Doncs això, que el 2 de maig és un dia més per a tothom, i jo fins i tot estaria treballant sinó fos perquè estic de vacances, així que mira.

Per acabar, dues fotos de la presidenta, una, l'oficial del PP, "photochopeada" per treure algunes arruguilles i patas de gallo, i una segona, mostrant-la més, com és ella xD (i ara que m'hi fixo, és la mateixa jaqueta la de les dues fotos, no m'ho puc creure, la Espe repetint modelet, menys mal que als anuncis del carrer li han canviat la jaqueta amb el photoshop per una de color negre)

Les fotos han sigut suprimides perquè en canviar de proveïdor d'internet, en tornar a pujar tots els arxius, aquestes fotos no les tenia.


9 comentaris :

Valqui ha dit...

És normal que la gent torni de l'aqüeducte aquest que teniu!!
En serio, sí que és trist que les medalles les donin a gent com aquesta, però possiblement és el que toca.
Potser a Madrid la gent mai ha assistit gaire a aquests actes, però a Catalunya l'11 de setembre va de cap a caiguda.
Tu segueix gaudint de les teves vacances (ben merescudes, segur)

Jo Mateixa ha dit...

Aprofita que estas de vacances home i no et paris a pensar en aquestes coses, que pensar tant fa mal...pelicules del'Alfredo Landa??, brrrrrrrrrrrrrrr

Per cert, està mona la Espe a la primera foto, jajajaajajajajaja.

Petonssssssssssss :-)

en Ferran ha dit...

Quina mandra els prínceps, els Borbons i les monarquies en general!
Hi ha opcions que el dia 27 l'Esperanza i/o el Gallardón es quedin sense feina, o la victòria del PP està cantada?
Salut... i visca la República!

nur ha dit...

Osti, nen, fa foto la segona foto de l'Espe, eh? Argh! :)

I aviam si pareu de fer festes, eh? Que el dia 15... au, més festetes! Así no se levanta el país :P

nur ha dit...

fa foto = fa por (si és que ja no sé què em dic a aquestes hores) :P

banalista ha dit...

I quina jaqueta li han posat, una de cuir negre? Uix, crec que m'estic confonent, ara, que ella és més atrevida i diu que també li agradaria possar en pilotes, com ha fet una del seu partit de no sé quin poble.

doommaster ha dit...

Uff!! Una medalla a Alfredo Landa! Spain is diferent, very diferent...

alatrencada ha dit...

El 2 de maig una obrera de l'espectacle va treballar encantada de la vida. Als meus companys, alguns madrilenys, poc els va importar tenir assaig. Al matí vaig posar un moment Telemadrid i vaig veure el show (sense comentaris)

L'Espe a la foto apañada està estupenda! En el seu estat natural, si algun dia ensopego amb ella pel carrer no la reconeixeria.

Mikel ha dit...

Uff quina por la foto de la espe...