divendres, 10 de novembre de 2006

Creixement sense planificació

El títol és molt encertat en alguns casos. Simplement posaré dues imatges d'exemple.

Són d'Alcorcón. Aquesta és de l'any 1956:

I aquesta és de l'any 2001:

Es noten diferències, oi? Ha crescut i s'ha portat pel mig tot el que hi havia abans, encara que en aquest cas només fossin camps de cultiu i granges... on jo ara visc la ciutat ja era camp; ha tingut un gran creixement, la majoria incontrolat, fins que arribi al seus límits i ja no pugui créixer més. La falta d'una planificació urbanística portarà a això.

Amb nosaltres passa més o menys el mateix, creixem, abastem més coses... però de vegades ens passem i som incontrolables, destruint tot el que hi ha al nostre voltant en molts casos, i fent mal de vegades als que tenim al costat; fins que arriba un moment, en que tot això passa factura. Si no portem la nostra vida d'una altra forma, si no la planifiquem bé, ens portarà a això.

6 comentaris :

Anònim ha dit...

Publicat 11/11/2006 a 00:53:

Però tu al 1956 no vivies, no??? O ens has enganyat a tots??? xDDDDDD La veritat és que és una pena tot plegat.... quina barbaritat, per Déu!

Anònim ha dit...

Publicat 11/11/2006 a 02:41:

M'atreviria a dir que Alcorcón ja no existeix. Que va deixar d'existir entre el 56 i el 2001.

Anònim ha dit...

Publicat 11/11/2006 a 12:34:

Coi, David, que al 1956 no existia ni jo!!! Aquestes imatges em fan pensar en el creixement del Maresme: recordo, de petita, quan anàvem de Barcelona a Mataró que estava ben clar on començava i acabava cada poble. Sorties de Barcelona i anaves passant: Sant Adrià de Besós, Badalona, Montgat, el Masnou, Premià, Vilassar i, per fi, Mataró. Ara no, ara tot és un continu: només se sap que hi ha pobles diferents pels rètols de la carretera i per les diferents estacions de la Renfe (tot i que hi ha pobles, com el meu, en què n'hi ha dos).

Anònim ha dit...

Publicat 11/11/2006 a 14:04:

Impressionant!! La població aquí s'haurà multiplicat per 20 al menys... En quant a l'analogia amb la vida, doncs tens molta raó, a vegades un fa coses que no hauria sense pensar en les conseqüències, i tot s'acaba descontrolant. Suposo que és cosa de l'ésser humà, que som així de "dolents".

Anònim ha dit...

Publicat 11/11/2006 a 15:32:

El post és una mica tendenciós. Dius que ha crescut sense planificació. O siga com si no hagués un pla. I sí que ent tenien un: omplir-se les butxaques. Què t'hi jugues que els va eixir bé, el pla? Doncs, què vols que et diga? Passa, passa i voràs el piset.

David JB ha dit...

Publicat 11/11/2006 a 20:43:

M'atreviria a dir el mateix Kurtz, la veritable Alcorcón era un poble d'alfarers que en tota la seva història no va arribar als 1000 habitants. Tant a Madrid com a Barcelona ha passat més o menys això, pobles que s'han convertit en zones immensament grans sense cap control, que abans es diferenciaven bé mentre anaves en el tren, com diu la nur, i que ara poc té a veure amb tot això. Sobre ser dolents, jo diria que no ho som teleko, però sí és cert això que dius que no pensem en les conseqüències futures dels nostres actes, i el que això pot portar. Més que ser dolents jo diria que som així i que és difícil de canviar. Per exemple, qui va permetre fer tot això de la manera que es va fer, no va pensar en les conseqüències futures, sinó en omplir-se la butxaca el més ràpid que pogués, com diu l'efe. Alepsi, no, no us he enganyat... o això o tinc unes cremes per la pell que van de fàbula xD