dimarts, 26 de desembre de 2006

Què s'hi fa per Sant Esteve?

Sóc un complet ignorant de les coses que es fan a Catalunya (normal, si vius a Madrid des de sempre). Fins fa dos dies no sabia ni que era el tió aquest. Però vull saber, ja ho havia escoltat abans, però avui ho he escoltat en una sèrie de Tv3, i doncs ja m'ho pregunto més seriosament. És típic menjar canalons per Sant Esteve? Collons, si és així, quina sort, jo també vull, avui he dinat pollastre "al ajillo", amb el que m'agraden a mi els canalons, joer (jo també vull). Tant important és Sant Esteve a Catalunya que és festa i tot? Se felicita o què? "Bon dia de Sant Esteve" o com es digués, ni idea. No sé, només ho voldria saber a veure si algú em pot aclarir una miqueta això i treure'm una miqueta d'aquesta ignorància... tot i així, mai deixaré de ser un ignorant.

Gràcies de davant mà.

15 comentaris :

Anònim ha dit...

Ja t'he subscrit al bloglines.
Amb el temps que estalviaràs a blogspot, la teva "producció" augmentarà considerablement.
Ja ens ho explicaràs.

David JB ha dit...

Osti turrai, gràcies. Per cert, no sé què passarà al teu blog, que el proxy de la feina me'l rebutja i em surt un missatge que diu "El Corte Inglés no le permite acceder a esta página por tener contenido no permitido" o no sé què, joer xDD

Anònim ha dit...

Doncs... diria que és només per tradició, afegir un dia després a Nadal per allargar les festes i menjars. Un no voler parar vaja...
Però ei! el que interessa, els canelons: són simplement la reutilització del menjar que sobra el dia abans, Nadal. I són ben bons, sisi!

Adagio ha dit...

jaja sisi son les sobres del dia anterior.. canelons, etc...xDD
i clar així tens un dia més de festa... xD

Alepsi ha dit...

Doncs és un dels meus dubtes existencials, també... bé deu tenir una explicació lògica, suposo, però, sincerament, no m'he molestat en buscar-la... simplement, quan treballi gaudiré d'un dia més de festa.... jajajajajaa!

[Per cert... no és "què s'hi fa" és "què es fa"... no em preguntis perquè, jo amb els pronoms febles sempre m'he fet un embolic... això la Nur... ;)]

Anònim ha dit...

Osti! quina por! si el Corte Inglés em posa a la llista negra, ja cal que em prepari!
Això que no parlo ni de pornografia , ni de pederàstia. Com a molt em declaro independentista i republicà!
Serà per això:
http://turrai.bloc.cat/post/2116/35801

David JB ha dit...

Així que tradició Jordi... i allargar la festa, moola. Sobre les sobres, què passa, que el dia anterior es menja canalons també?

Adagio, la mateixa pregunta que abans, que el dia de Nadal es menja canalons? Perquè serien sobres del mateix del dia anterior, no? vamos, digo yo.

Alepsi, ja tenim una cosa més en comú xD... però a part d'això, no sé, coses de cada lloc imagino, a Catalunya hi ha això, a Madrid... no n'hi ha cap, bé, tant fa. El que m'agrada és això dels canalons, molt bona idea aprofitar les sobres. Sobre el que s'hi fa, tant m'hi fa (xD) no sé, m'agradava com quedava, tant si està bé com sinó, però sempre agraït que em corregeixis ;)

turrai, ara no estàs betat, va per èpoques pel que sembla... aquests del eci que estan bojos xD

Anònim ha dit...

no home!!
dic les sobres del dia anterior perquè les sobres es trituren i es fiquen dins els canelons :)
canelons power!!
:)

Anònim ha dit...

Els catalans som així d'organitzats i estalviadors: com que en una parella hi ha dues famílies, doncs per Nadal amb uns i per Sant Esteve amb uns altres. Els de Nadal s'enduen el premi: escudella i carn d'olla (hmmmm, m'encanta) i pollastre farcit. Els de Sant Esteve s'enduen les restes: amb les sobres de la carn d'olla i el pollastre es fan els canalons (que també són boníssims, eh?).

La qüestió és anar omplint la panxa. Quan era petita, la meva àvia em feia recitar dècimes per Nadal i per Sant ESteve. A la viquipèdia he trobat això: http://ca.wikipedia.org/wiki/Sant_Esteve_%28festivitat%29

I, no, David, jo no he trobat mai ningú que digués: Bon Sant Esteve! Es desitgen bones festes i així ja serveix des de la nit de Nadal (Nochebuena, que no se celebra molt a Catalunya) fins a passat Reis.

Bones festes (que encara en queden!) :**

Joana ha dit...

David,
És el Sant del meu pare, o sigui que de sempre hem fet doble festa, i una platada de canelons, i els torrons que queden de Nadal i neules i........polvorons!!
No ho diguis per Madrid que s'hi apuntaran!

David JB ha dit...

Vale jordi, ara ja em queda més clar.

Escolta nur, que per molt que el premi se l'emportin els primers, després menjar els canalons no deu estar gens malament. I això de no celebrar nit de Nadal... sempre portant la contrària xDDDD

Per Madrid tenen poca idea joana, que dimarts a la meva feina s'estranyaven de les poques trucades des de Catalunya, i clar, no ho sabien això, però clar, si els dius que després de Nadal tens un altre dia de festa, segur que sí s'apuntaves, ja veus, temps els faltaria.

Anònim ha dit...

Bones festes i feliç 2007 Laprí!!!

efe ha dit...

A Alacant, a Sant Esteve li déiem Segon dia de nadal. Però s'ha perdut. O siga que no et poc contestar.

David JB ha dit...

Igualment doommaster, feliç 2007.

Això de perdre festes no està bé efe, tot el que siguin dies lliures millor que millor.

Anònim ha dit...

menjar canelons, no?

i a la meva familia dspres solem anar tots al cine o teatre, pro ja es una tradició q ens hem inventat a posteriori...