dissabte, 31 de març de 2007

M'agrada Polvoranca

La peste a l'edat mitjana va ser la causant que, al petitó poble de Polvoranca, desaparegués la vida. Era, coneguda per ser "Tierra fría y llana, pobre de leña y de pan, de vino mediana, de ganado no iba mal". Si no hagués desaparegut, a hores d'ara podríem estar parlant d'una altra ciutat més per aquí, però no és el cas. Al seu lloc hi ha un parc ben maco.

Situació del parc


M'agrada el Parc Polvoranca, de vegades vinc caminant fins aquí, per passejar i respirar tranquil·litat, és com tenir una espècia de Retiro a "tiro de piedra", però amb menys arbres. Caminant a bon ritme, des de casa meva, puc trigar uns 30 - 40 minuts. A Alcorcón es coneix aquest parc com "el lago", i és clar, té llac, sinó, quin sentit tindria? A més, té ànecs, que no són gaire freqüents de veure segons en quins llocs.


Però, d'aquell poble de l'edat mitjana que va desaparèixer, en queda una cosa, l'església de San Pedro. Bé, no li queda gaire la veritat. Aquesta era la seva lamentable situació fa dos anys.I jo no crec en Déu, i odio la institució de l'església, però mira, que ja que es gasten milions en fer coses més tontes, que almenys l'haguessin mantingut una mica, quedaria maca i tot, allà enmig del no res, envoltada per la tranquil·litat que es respira al parc, bé, de fons alguns edificis, però és inevitable. Fa només 10 anys s'hi podia entrar encara, i ara, havent caigut la cúpula principal fa uns dies, no hi ha res a fer.

11 comentaris :

Anònim ha dit...

La propera vegada que vagi a Madrid, miraré d'anar-hi: sembla bonic l'espai del llac, fins i tot l'ermita, encara que estigui a punt de caure. Tot plegat, sembla un bon lloc per anar a passejar.

Per cert, es veu un cel molt maco a totes les fotos. Ja ha arribat la primavera a Castella?

Una observació: el no res és masculí, no femení, David :) (potser era un error tipogràfic? Ho dubto, perquè tu cuides molt la manera d'escriure)

Cristina ha dit...

Molt maco el lloc. Una pena com ha quedat l´església. Poca solució té ara mateix. Passa igual amb tot. I acabem tenint una ciutat molt moderna però sense els seus símbols característics, com passa al meu barri (el poble nou) Bon cap de setmana!!!

David JB ha dit...

Quan vinguis hi has d'anar, sobre tot en primavera és un lloc molt agradable. Aquí encara no ha arribat la primavera, avui ha plogut bastant i fa fresc. I el no res, ja està corregit, costums.

No es cuida res Cris, aquí, a fer un munt de coses inútils, però per una cosa que no costaria tant de mantenir, la deixem que caigui sense més.

Alepsi ha dit...

La veritat és que és una vergonya com es maltracten certes coses que haurien d'esdevenir monuments... en fi... és preciós el parc aquest!

Anònim ha dit...

es on el geocache aquell que vas trobar?

Anònim ha dit...

Doncs ja et pots sentir afortunat tinguent el Parc aquest tant aprop, jo per veure un parc...minimament semblant... he d'anar a Barcelona, a Sant Boi no n'hi han, o si n'hi han et juro que no se on :-(

Unes fotos molt maques, llàstima de l'esglesia, però com bé diu la Cris, es com tot, deixem que les coses es facin velles i acabin per caure soles i en canvi ens gastem un munt de calers en fer coses noves, i més coses noves i venga coses noves, en canvi no respectem les coses antigues i valuoses que tenim aprop.

Pedazo comentari, jejejejejejeje. Petonasos guapu!!!!!!!!!!!!!

David JB ha dit...

Oi tant que és preciós Alepsi, caminar per aquí junt al llac, sol, però si és en companyia millor, és clar :)

És on el geocaching aquell que vaig trobar, exacte anònim.

Sí, és una sort tenir això a prop, jo mateixa. No es veu a la foto de l'església, ho tapa el cap del meu amic, però al fons estan fent un centre comercial, el més gran de la història de l'empresa que talla a la forma anglesa, per a això sí que hi ha diners, però per mantenir cosetes com l'església, què va!

Anònim ha dit...

M'has fet ganes d'estar ara en algun poblet tranquilet com aquest :) només mirant les fotos ja s'hi veu que hi ha una pau pels voltants...
I sí, ja sel's podrien gastar una mica en arreglar l'església, que com a mínim faria més patxoca!

alatrencada ha dit...

És preciós el parc i l'església també es veu super bonica. Algun dia miraré d'arribar-hi. (Alguna parada a prop de metro? renfe?Gràcies)

Aquí a Madrid visc al costat del Parque del oeste, m'encanta passejar-hi, és el meu "Retiro" particular. Ja que hem de viure sense mar... gaudim dels parcs.

David JB ha dit...

Xica, segur que hi haurà algun lloc així per on vius, o sinó, no gaire lluny. La qüestió és trobar-lo.

L'estació més propera és la de Parque Polvoranca de Rodalies renfe, a la línia C5, però hi ha una estona caminant. I mira, mai he anat jo al parque del oeste, i ho he pensat algunes vegades, però res, ja ho faré aviat, segur.

alatrencada ha dit...

Ja va bé caminar. Apuntat està a la llista de visites madrilenyes pendents. Gràcies!