dimarts, 29 de maig de 2007

El cas Gaià

Ahir, revisant les dades electorals de diumenge, vaig parar en un poblet petitó del Bages, entre Manresa i Berga, de nom Gaià. Aquest municipi, segons el padró a 1 de gener de 2006 consultat a la pàgina del INE, té 154 habitants, dels quals 123 votaven. Doncs la cosa és que, o les dades de la pàgina del MIR estan equivocades, o les matemàtiques ja no valen per a res, perquè, segons resultats oficials del ministeri, les eleccions les va guanyar CIU amb 53 vots, el 53,54%, i 4 regidors, després, i sempre seguint les dades del ministeri, vindria ESQUERRA - AM amb 33 vots, 33,33%, i cap regidor, i per últim hi ha el PSC - PM, que tindria 32 vots, el 32,32%, i 1 regidor. Aquí és on les matemàtiques em fallen. Si ESQUERRA - AM en té 33 vots, i PSC - PM en té 32, com és que el regidor que falta per fer els 5 de l'ajuntament l'aconsegueix el PSC - PM? Ara 32 és més que 33 i ningú no m'ho ha dit? He revisat les dades a la pàgina del diari El País i a la pàgina de Telenotícies.cat, i es repeteixen les dades, per tant, si això és així de veritat, no ho entenc.

Però he vist altres coses que no em quadren. Segons el MIR, han votat 100 persones, i 23 s'han abstingut, però si sumem els vots de cadascú dels partits, surt un resultat de 118 vots, als que s'hauria de sumar 1 vot nul i 2 en blanc, amb el que la xifra pujaria a 121 vots, d'un cens de 123, llavors l'abstenció només seria de 2, no de 23... arribats a aquest punt la meva expressió es tal que :S, perquè alguna cosa està fallant, si les dades del MIR són reals, el regidor hauria d'anar a ESQUERRA - AM i no pas a PSC - PM, però clar, si només han votat 100 persones, quan els vots de cada partit sumats més nuls i abstenció donen 121, hi ha un error en algun punt, però quin és? Jo suposo, suposant suposo, que els vots de ESQUERRA - AM seran inferiors, ja que si sumen els resultats de les altres opcions, podria ser que tingués 12 vots en comptes de 33, perquè sinó és així, no sé on pot estar l'error. Si algú en sap més, que ho digui. i així surto de dubtes.

D'altra banda, comentar breument, que a Alcorcón ha guanyat per majoria absoluta de nou el PSOE, amb 14 regidors, que el PP ha pujat un regidor, quedant amb 12, que és el que ha perdut IU, que es queda amb 1 només, a punt de tenir un ajuntament bipartidista. I sobre la comunitat de Madrid, Esperanza arrolladora, que se'n pot dir davant això? Doncs res, que al PSOE són uns autèntics idiotes per presentar candidats que van morir políticament fa 4 anys, com el Simancas, o candidats que no els coneix ni Déu, com el Miguel "Sevaahostiar", i mira si se ha "ostiao", i que a sobre, en comptes d'explicar el seu programa, va parlant dels embolics de faldes de Gallardón, i que a sobre, amb aquests resultats i els del País Valencià, han aconseguit que els del PP es creguin ara "lo más de lo más". Els socialistes s'ho tenen merescut per idiotes.

6 comentaris :

Anònim ha dit...

Ja ho pot ben dir, benvolgut Lapri, la superbia i la manera mal destra que tenen de fer les coses, ha portat als sociates a on son ara

Anònim ha dit...

Una altra opció és el "pucherazo" i el "xanxullisme", però suposo que serà un tema d'error de transcripció ;)

Jo Mateixa ha dit...

....David, m'has atabalat amb tant numero :-S, però tens raó, els numeros no acaben d'anar a l'hora...quina colla de cabrons no????

Per cert....el meme per quant?? :-P

Petonets guapissim!!!!!!!!!!!!

Ferran Porta ha dit...

L'INE dóna unes dades (errònies) i cap mitjà es preocupa de confirmar-les, simplement fan un copy-paste i palante. Com a periodista_d'aquí_a_15_dies dic que fatal, fatal!

Mikel ha dit...

suposo que corroborar les dades de tanta població es dificil i cansino per lo que simplement tothom ha anat arrastran l´error.

jsausjusa aquest comentari m´ha quedat en un catal-montillenc mes que autentic.

alatrencada ha dit...

Quin ball de números...

Per cert, saps que conec sóc amiga d'una de les 154 persones que està empadronada a Gaià? No arriba a poble, és un carrer, amb unes cases antigues precioses. Allà hi he passat molt bons moments ;-)