dimarts, 15 de maig de 2007

No faig festa, no com aquestaDoncs no, no en faig, veieu que estic escrivint? Doncs per això, perquè no faig festa... sí, sí, és San Isidro Labrador i és festa a la capital, però altres treballem, no com les chulapas i els chulapos d'aquesta foto. És una lata, cada cop que algú truca i pregunta per algun altre departament i haver de dir "Por ser fiesta en Madrid este departamento no se encuentra disponible, tendrá que llamar mañana" i és clar, que Madrid podrà tenir 3 milions d'habitants i tot el que vulguis, però no deixa de ser una ciutat més que té festa. Que un servei que se suposa estatal, no pugui donar un servei perquè és festa a una ciutat, doncs... ja s'entén, no és que sigui un bon servei. Això ho dic des de l'òptica que tindria si fos client, però com que sóc aquí, ho veig perfecte, perquè m'és més fàcil dir que tal o qual no hi és, i ja està.

I què tal això de sortir a dinar, i trobar-te tota la zona buida de gent? Genial, un silenci enmig de la plaça, trencat per alguna cosa que estan muntant aquí al costat, i per algú que està escoltant rap a un volum fort, però molt més relaxat. I també mirar al cel i no veure una boina de contaminació. I és que la boina s'ha traslladat a l'extraradi, que és on els centres comercials estan oberts. Ja temo quan torni a Alcorcón aquesta tarda amb el cotxe, em veig en un embús provocat pels madrilenys desitjosos de gastar diners i comprar, i comprar, i dic jo, que ja que tens un dia de festa, te l'has de gastar en anar a comprar i passar tot el dia tancat en un centre comercial? Haver de suportar un altre embús al cotxe, a part del que ja pateixes a diari anant a treballar, només que ara a més hi tens la dona, els nens cridant, i ves que no tinguis algun altre familiar toca nassos, que sempre es poden donar aquests casos. Quin gran dia de festa, oi?

Imagino que serà així també a Barcelona, o a la gran ciutat del món que sigui, que hi ha un dia de festa i la gent surt com boja a passar-se el dia en un embús, i gastant diners, o anar en massa al camp, o a passar el dia a la muntanya, destrossant tot el que troben al seu pas. I penso jo, no és millor aprofitar la teva ciutat més? Descobrir llocs o racons, o simplement passejar pel teu carrer o per aquell parc que veus cada dia en dirigir-te al metro, però al que mai has parat perquè marxes al matí i arribes de nit a casa. O, cony, ja que és San Isidro, doncs ves als toros... bé, això no, però ves a la pradera de San Isidro, vestit de chulapo, a la romeria, a ballar un chotis, menjar rosquillas de San Isidro, ja se sap, aquestes coses que es fan en la festa.
I això és. La veritat és que de costums i festes d'aquí en sé ben poc, no he anat mai a la pradera de San Isidro, i sé on és perquè ho acabo de llegir, no sé ballar chotis, no he menjat mai rosquillas de San Isidro, i és clar, tampoc he anat mai als toros a la plaça de Las Ventas, i és clar, és que jo sóc d'Alcorcón, i San Isidro és el patró de Madrid, no tinc perquè saber res d'això, perquè ara potser Madrid està a tocar, però fa 100 anys no. Però igualment, convido a qualsevol que pugui, a aquest ja no, perquè acaben avui les festes, sí qualsevol altre any, perquè aquesta és l'única cosa que es manté típica de Madrid, junt a les festes de la Virgen de la Paloma potser, però poc més.

5 comentaris :

Anònim ha dit...

Doncs res company acaba la jornada lo millor que puguis i després gaudeix una mica de la pau de Madrid, ja m'ho imagino la ciutat mig buida ... jejeje Ànims que ja queda menys !!!

Jo Mateixa ha dit...

mmmm, quina bona pinta tenen les roquilles aquestes!!!

Avui m'ha passat que he trucat a tres clients de Madrid i ningu em contestava, al final, una pobre noieta que suposo que era la pringada de torn, molt amabalemente m'ha dit: DEBERIA USTED LLAMAR MAÑANA, QUE HOY ES FIESTA EN MADRID :-(

I res, que demà trucaré de nou per reclamar els pagarès que ens deuen des fa tres mesos i que quant no es per que la que ho porta està prenyada o el Sr. Director General esta de vacaiones, resulta que es festiu a Madrid :-(

Que acabis de passar un bon St. Isidro!!!!!!!

Anònim ha dit...

Es fa estrany quan tothom està de festa i a un li toca treballar. De totes formes que vagi molt bé la festa! :P

David JB ha dit...

Avui ja no era igual, avui tot ple de gent de nou, el rodalies ple, i la plaça de Picasso amb una cosa rara per a una exhibició de bicis o motos, no sé, en fi, que els dies de festa passen molt ràpid.

Jo Mateixa ha dit...

Massa David, massa :-(