diumenge, 18 de maig de 2008

Trens plens de merda

Les darreres vegades que he anat a Barcelona, m'he trobat als trens de renfe molt, però que molt bruts. Plens de grafittis, però no uns pocs, sinó gran part dels trens. És una vergonya. Però la culpa no és només dels que pinten, sinó també de qui no fa res per evitar-ho, en aquest cas, renfe. Si deixa els trens a les nits en llocs on no hi ha cap vigilància, i si després ni es molesta en netejar, doncs ja tenim el resultat tan fastigós que es troba als trens de rodalies de Barcelona.

Com exemple, un Civia, el 010 de 5 cotxes. Quan vaig anar el 23 d'abril, tenia unes pintades. Doncs el passat dimecres, dia 14, 21 dies després, vaig tornar a veure aquest tren i tenia les mateixes pintades. És a dir, renfe no ha tingut temps, en més de mig mes, per netejar un tren. Això és falta de ganes, directament. Barcelona és l'única xarxa de rodalies on he vist això. A Madrid, només he vist dos trens amb grafittis en tot el que va d'any, i eren molt petits, i de seguida van ser netejats. València és un gran exemple de neteja, que quan arriben els trens a l'estació del Nord, abans de sortir de nou, hi ha el grup de neteja recorrent tots el tren per mantenir-ho net. En canvi, Barcelona no és tractada igual per l'operadora de trens.

Ja he reclamat a renfe per aquest tracte, i la seva resposta ha sigut més o menys com que "hacemos lo que podemos"... doncs llavors no feu res.

Els que agafeu diàriament el rodalies ho veieu cada dia. Aquí deixo un vídeo fet amb imatges que vaig gravar el dia 23 d'abril, on es pot comprovar en la majoria dels trens de renfe això que dic:


5 comentaris :

nur ha dit...

és curiós, oi, perquè, en canvi, no he vist mai cap ferrocarril de la gene pintat i segur que la mateixa gent que pinta als trens de la renfe pintaria els ferrocates!

Anònim ha dit...

Els trens bons nomes pasen una vegada a la vida, si creus que el teu encara no ha passat buscan's!!!!

David JB ha dit...

Perquè, nur, a tmb i fgc, en quant es pinta un tren, es retira per netejar-lo. En canvi a renfe això sembla que tant els hi fa... bé, els hi feia, sembla que s'estan començant a moure arran de les queixes que alguns usuaris hem fet.

Unknown ha dit...

El que diu la Núria és veritat! Els ferrocarrils són molt més nets i cuidats. Potser sí que els netegen i potser tampoc s'embruten tant. Si es dóna una imatge de netedat, és més fàcil que s'hi mantingui.

David JB ha dit...

Ferrocarrils, i tot el que no sigui renfe núria. És que dóna gust muntar en un metro, però fa fàstic fer-ho en renfe.