diumenge, 19 d’octubre de 2008

Els puristes que es netegin

Dels creadors de "És MOLT IMPORTANT que sapigueu que la Prova d’Avaluació Final 1(PAF1) s’exhaureix tant si us presenteu com si no." (per saber de què va això mirar això altre) Arriba ara, el canvi de gènere "porque yo lo valgo":

Com pot ser que en unes coses siguin tan formals i extremistes amb la llengua, i en d'altres puguin cometre errors com aquest? I és que, pensant jo que com que són gent que treballa per a l'administració i això és un exercici fet per a un munt d'alumnes que estem estudiant a distància, potser és que ara síndrome també es podia dir en masculí, així que amb la curiositat he anat a la pàgina de l'Institut d'Estudis Catalans i m'he trobat amb el següent resultat:

síndrome

1 1 f. [LC] [MD] Conjunt de símptomes d’una malaltia.
...
2 1 f. [MD] Agrupament de símptomes amb personalitat clínica acusada descrit per un determinat autor.

I llavors he comprovat que continua sent una paraula femenina i no pas masculina, així que en aquesta ocasió jo estava encertat. Així doncs, he començat la resposta de forma ben clara "La síndrome del túnel carpià" perquè quan ho llegeixi a qui correspongui s'adoni ben bé de la cagada que ha fet. Que no es pot ser tan purista amb la llengua i després passar burrades com aquesta.

1 comentaris :

Cristina ha dit...

Aixxxx ara es torna a dir el síndrome??? No entenc res.