diumenge, 15 de març de 2009

La Primavera

La primavera és una de les quatre estacions de les zones temperades. També s'anomena primavera d'estiu en contraposició a la primavera d'hivern o tardor. Astronòmicament, comença amb l'equinocci de primavera (entre el 20 i el 21 de març en l'hemisferi nord, i entre el 22 i el 23 de setembre en l'hemisferi sud), i acaba amb el solstici d'estiu (al voltant del 21 de juny en l'hemisferi nord i el 21 de desembre en l'hemisferi sud). No obstant això, a vegades és considerada com els mesos sencers de març, abril i maig en l'hemisferi nord i setembre, octubre i novembre en l'hemisferi sud (primavera meteorològica).

Característiques

Hi ha un augment progressiu de la temperatura. És el temps del desgel i de les precipitacions moderades, si bé depèn molt del clima de la regió. Poden desencadenar-se fortes tempestes i vents.

És l'estació del renaixement, on broten de nou les plantes caducifòlies. Molts animals comencen a aparellar-se en aquesta època. Per la floració de les plantes, és un temps d'al·lèrgia per a algunes persones. El temps pot ser força canviant.

Simbolisme

Moltes celebracions coincideixen amb l'arribada de la primavera. La deessa romana Flora la simbolitzava. Per a l'art, és l'estació de l'amor i de l'alegria després de la reclusió de l'hivern. Està associada a la vitalitat, a la joventut, la bellesa i el color verd. En la teoria dels quatre humors, li correspon la sang.

En els antics calendaris marcava l'inici de l'any (d'aquí el prefix prima- que s'ha conservat a la paraula). Per això, també pot voler dir l'edat, quan es diu d'una persona que té 15 primaveres, per exemple.

Conclusió

Per motius de salut, principalment, i de feina, treballo des de mitjans de gener, tot i que aquesta setmana que comença finalitzaré contracte; doncs no he pogut dedicar temps a Laprí... bé, ni a Laprí ni a moltes altres coses, com fer vídeos, que tant m'agrada, o moure'm fora de Madrid, ni que sigui a 50 km. Amb la coincidència de l'arribada de la primavera, i també, espero, la meva milloria de salut, que no és res greu però és molest, doncs vull dedicar una mica més de temps a aquest afer, que tantes alegries m'ha donat, i espero que me les continuï donant.

Un petó a tots.

1 comentaris :

nur ha dit...

Segur que sí, David. Per a mi la primavera és tot això que dius: renéixer, resorgir... després d'haver estat tot l'hivern amagada sota els llençols i sense ganes de fer res. I ja s'acosta :)

Cuida-te'm molt, eh? I jo sé que això dels vídeos ja està canviant, oi?

Una abraçada ben gran :*