dijous, 5 de novembre de 2009

Proves estúpides i cares

Fa dos dies vaig anar a una clínica on fan certificats mèdics. Quan diu la dona de la recepció "40 euros" entra una cosa al cos que si no fos perquè sóc civilitzat, trencaria tot el que em trobés a la consulta. I el món de les empreses públiques és encara millor. Perquè resulta que, tot i haver-me fet una prova mèdica, feta pels serveis mèdics de l'adif de l'estació de França, aquesta prova no val com a comprovant per a la mateixa adif per a la presentació a una nova convocatòria de places, on és obligatori fer-se una prova mèdica on es demostri que estàs capacitat per al lloc al qual s'aspira. Tota una incongruència. Però encara és tot més embolicat quan, resulta que a partir del dia 20, començaré a treballar a l'adif, i per treballar o haver-hi treballat, et donen més puntuació. Però com que la convocatòria és fins el dia 14, no podem, cap dels que estem ara fent el curs, optar a aquesta puntuació extra, perquè oficialment nosaltres encara no tenim cap mena de relació amb l'adif. I ja la definitiva és quan, per preparar-se la prova, han posat un manual que no té pràcticament res a veure amb el tema del que va el lloc de treball. Aquesta sí que l'han feta bona. I com no pot ser en una empresa tan centralista com és aquesta, tothom a fer la prova a Madrid. De fet, per aquí, els que hi treballen sempre diuen alguna cosa com "desde Madrid nos ordenan que hagamos esto así" o "en Madrid no quieren que os demos esto", etc.

En fi, que tant és. Jo m'hi presento i punt. Dimarts hi vam anar, unes companyes del curs i jo, a una clínica que hi ha al costat de l'hipercor de la Meridiana, i que, tot i valer 40 euros, era barateta. Precisament, aquest dia, dimarts passat, me'l vaig passar més de 14 hores fora de casa, des de les 7 del matí fins a ben passades les 9 del vespre. Sort que una de les companyes em va convidar a dinar a casa seva, allà pel barri d'Horta, perquè sinó a sobre hauria hagut de dinar d'entrepà o pagant en algun lloc. I és que, a sobre, després, vam sortir molt emprenyats de la clínica, on ens vam sentir estafats. De prova visual, ja veus tu, mirar lletres i dir si les veus o no, i de prova auditiva, ni tan sols ens en van fer, perquè no tenien cap aparell, simplement van preguntar si ens havien fet alguna prova feia poc, i si aquesta havia sortit bé, punt.

Bé, això per aquesta banda. Per una altra, he aprovat la prova de nivell C de les oposicions a Mataró. Ara tinc una altra prova, de supòsits pràctics, el dia 12 a la tarda. O sigui que, a poc a poc, vaig passant fases, si passo aquesta última, hauré aprovat tot el tema d'oposicions. Que després aconsegueixi la plaça o no, ja no ho sé, però mira, aprovar-ho tot és genial, i més si hi ha una prova de català pel mig.

I ara me'n vaig a Llinars, que avui tindria classe de català, però avui fan una xerrada amb un paio que ara no me'n recordo del nom, que ens parlarà del català de l'Alguer. Au, vagi bé!

3 comentaris :

Cristina ha dit...

Ondia, això dels certificats mèdics és una vergonya. En 2 minuts es guanyen 40 euros i es queden tan amples.
D´altra banda t´haig de felicitar per aprovar el nivell C.
I espero que tot vagi sortint bé.

Una abraçada!

Alepsi ha dit...

Caram, nen!

Quants èxits!!!! xDDD

Me n'alegro per tu, aviat et veiem treballant a la renfe!!!! :D

Farlopa ha dit...

Això de les revisions mèdiques son estafades pures i dures ;) Però veig que les coses et van força be, me'n alegro molt !!! Bon cap de setmana