divendres, 12 de març de 2010

Els resultats

Fa molt que no hi entro. L'únic que feia era estudiar abans de l'examen d'adif. I després, doncs volia esperar per conèixer-ne els resultats. Doncs bé, ja els sé els resultats. He tret una molt bona nota, 145 de 180. Però clarament no n'hi ha prou.

Jo estaria tranquil si de veritat sabés que aquesta nota és la que em mereixo per la prova que vaig fer. Però no hi estic d'acord. Ni molt menys. Estic convençut, però tan convençut, que vaig fallar només 2 preguntes, i a més a més em vaig deixar una sense respondre, que aquesta nota que suposadament he tret em sembla una broma molt pesada. Aquesta nota suposaria haver tingut 8 preguntes fallades, i estic seguríssim que jo no he fallat 8 preguntes. Es pot dir que mai a la meva vida he estat tan segur d'una cosa com això.

La prova era un psicotècnic, un d'anglès i coneixements ferroviaris. En total 100 preguntes més 10 de reserva, tot això en un temps de 45 minuts. Poc més de 20 segons per pregunta si volies tenir temps per acabar-ho. A mi me'n va sobrar. Ho tenia tot tan clar. De fet les 2 preguntes que sé que vaig fallar va ser precisament per repassar la prova, com que em van sobrar prop de 10 minuts. Els nervis de vegades juguen males passades, i un creuament de conceptes al meu cap em va fer canviar les respostes que havia posat a les preguntes 31 i 32 del model d'examen J (ho escric amb pèls i senyals perquè quedi tot molt clar), i fins i tot la pregunta 31 la vaig arribar a recórrer al final de l'examen, però la vaig recórrer indicant finalment la resposta no adequada. Aquestes preguntes tractaven sobre el quadre de riscos laborals. La pregunta que no vaig respondre per un dubte va ser la 51, que tractava sobre convenis en el transport ferroviari de mercaderies.

Doncs bé. La meva nota en aquest cas hauria de ser de 169 punts, prou per entrar (han cridat per adjudicació de plaça a partir de 156 punts). Però com que de tot no es pot estar segur, podria ser que tingués alguna pregunta més malament, una o dues com a molt, i ho dubto. Tot i així continuaria tenint nota de sobres.

En vista d'això, no he tingut més remei que recórrer l'examen. Però és que aquesta gent d'adif no està ni complint amb els terminis. Des que surten les notes, segons les bases de la convocatòria, hi ha 10 dies hàbils per enviar reclamacions. Les notes van sortir dilluns, per tant hi hauria fins divendres de la setmana vinent. Doncs les adjudicacions de places seran dijous 18 a Madrid, o sigui, encara dintre de termini.

Dimecres vaig enviar la reclamació per correu urgent. L'endemà, dia 11, ja havia sigut lliurat segons la pàgina de Correus. Aquest dilluns hi trucaré a veure què passa. Primer, a veure si m'agafen el telèfon, que tenen el lleig costum de no agafar-lo. Segon, a veure què em diuen. Ells poden dir que l'han revisat i que tinc aquesta puntuació. Molt bé, i jo com carai sé que això és veritat? Perquè, clar, com que ni em puc portar el quadern de preguntes, ni tinc full auto-copiatiu de la meva prova, ni ningú ha penjat els resultats... bé, sí, segons les bases les van penjar durant les 48 hores hàbils següents a la realització de la prova a Madrid, però això és mentida, perquè jo m'hi vaig quedar un dia més per veure-ho i allà no hi havia res de res.

Amb aquest panorama, què faig? És que no hi puc fer res. Els truco insistentment que m'ensenyin la meva prova? Perquè jo em creuré que tinc 8 errors quan vegi el meu full de respostes, abans no. Però clar, no me l'ensenyaran. És que ho expliques així a algú i no s'ho creu. Espanya, país súper democràtic, que amaga els exàmens dels candidats a una oferta d'ocupació pública i no els hi ensenya.

Estic indignat, molt indignat, no sabeu fins a quin punt. Sento que he gastat 2 mesos de la meva vida en estudiar i aprendre'm gairebé de memòria el temari, passant hores i hores al dia amb aquell llibre a la mà, portant-m'ho a tot arreu, deixant de fer altres coses per poder dedicar-me plenament a això. I tot per a què? Doncs per veure com, una vegada més, o ets fill de ferroviari, o endollat d'algun sindicat, o no tens dret a entrar a la seva secta.

5 comentaris :

gatot ha dit...

David, abans que res... calma...

pel que expliques, sembla clar que es tracta d'un error del corrector -algun contractat per ett, pagat "a destajo"?- i si és cert, com hauria de ser, que tens 10 dies per recòrrer la nota, pensa que per un sol error que ells hagin comès, podria ser que haguéssin de repetir la prova...

només assegura't que el model de recurs sigui "oficialment" correcte (que vagi dirigit a qui ha d'anar, que estigui signat, que estigui dins de termini); si tot això és així... segur que aquest cap de setmana hi ha algú a Madrid que s'està cagant a les calces...

ànims, company; segur que sortirà bé!

DooMMasteR ha dit...

Que tal? T'han dit alguna cosa?
Ánims!

David JB ha dit...

Sí, m'han dit que esperi resposta per correu, on ja sé què em diran: que han revisat l'examen i està com ells deien. Mentrestant les places ja estan repartides i avui han començat a formar els nous, o sigui que sembla que no hi ha res a fer ja. Ja en comentaré alguna cosa més ampliada.

Unknown ha dit...

Ostres, entenc la impotència que pots sentir. Però jo sempre penso que tot el que fem en aquesta vida, encara que ens perjudiqui, d'alguna manera també ens enriqueix. Potser només m'autoconsolo, però, en tot cas, ànims!

Ferran Porta ha dit...

Hola, he estat força desconectat del món, últimament, i molt de la catosfera. Ara llegeixo això... i em sap greu, perque estic segur que si algú vol aquesta feina i se l'estima, ets tu. No defalleixis, potser encara no és tot perdut, Laprí.

No sé com deuen haver canviat les coses des que vas escriure aquest post fins avui, però espero que estiguis esperançat. Me'n faràs cinc cèntims?

Records.

PS: Ho sé, et "dec" encara alguna foto dels trens berlinesos. En rebràs, només que no n'atreveixo a posar data, però en rebràs.