divendres, 9 de juliol de 2010

Documentación, por favor

Avui (bé, ahir dia 8 de juliol de 2010) he anat a la Cerdanya. He agafat el "rodalies" a Granollers - Canovelles. He anat fins a l'estació de La Tor de Querol - Enveig. Com a curiositat, és estrany escoltar la veu de la megafonia de la companyia francesa de trens SNCF dir "Granollers" (Gjanoleees), bé, i Puigcerdà (Pugcegda), Ribes (Gibes de Fueser), Ripoll (Gipol), tot això quan anuncia algunes parades del tren a Barcelona. Després he anat caminant fins a Puigcerdà. Feia calor, però aquí dalt no tanta.

Bé, l'anècdota ha passat al tren, no sé per on era exactament, però han entrat dues persones, dos homes, al meu cotxe, s'han acostat a mi, m'han ensenyat una placa de policia i m'han dit "Documentación, por favor". Resulta que eren dos policies espanyols vestits amb roba de carrer, demanant documentació de forma aleatòria. Un agafa el DNI, el mira, l'hi dóna al seu company, que apunta algunes dades a una llibreta, me'l tornen, i se'n van.

Però és que ja em va passar una altra vegada el mateix aquest hivern, que vaig anar a Ribes de Freser (Gibes de Fueser). Però és que, per a més conya, a la tornada avui, de nou, els mateixos policies, tornen a entrat al cotxe de la 447 on jo era, es tornen a acostar a mi, i em tornen a dir "Documentación, por favor". M'he quedat amb una cara de "us esteu quedant amb mi, oi?". Potser és que la festa la nit anterior (ja sabeu, la seva selecció va jugar i va guanyar i aquestes coses) va degenerar tant que els havia entrat pèrdua de memòria a estones. Es va repetir el mateix, un agafa el DNI, el mira, l'hi dóna al seu company, que apunta algunes coses a una llibreta i se'n van.

M'he quedat amb ganes de dir-los "un altre cop, tan rara és la meva cara que no us en recordeu?", però, primer, no els hauria fet gaire gràcia que els parlés amb aquestes confiances. I, segon, i més important, si a sobre els ho dic i en català, potser m'haurien tret del tren a cops de cama i m'haurien posat una denúncia per desafiament a l'autoritat.

En fi, que espero que la propera vegada que agafi aquesta línia no em tornin a tocar els collons aquests idiotes. Que no sé pas què buscaran, si terroristes, immigrants il·legals o delinqüents, però no en sóc cap dels tres.

4 comentaris :

DooMMasteR ha dit...

Tinc entés que son controls rutinaris que fan per temes de terrorisme etarra. De fet em sembla que van enxampar a més d'un fa anys en aquesta línia...

Una abraçada, company!

Unknown ha dit...

L'anècdota de la policia és curiosa, però a mi també m'ha cridat molt el que comentes sobre com pronuncien els topònims catalans! He agafat molt poc aquesta línia i no m'hi havia fixat!!

David JB ha dit...

Hola DooMM. Em sembla perfecte que busquin terroristes, però coi, que els mateixos policies m'agafin dues vegades les dades el mateix dia doncs, que amb una n'hi ha prou per saber si sóc terrorista o no.

Hola Jordi. Jo tampoc m'havia fixat. De fet no m'imaginava pas que a França hi hagués megafonia pregravada amb els noms d'aquestes poblacions. Jo em pensava que només dirien que el tren anava a "Barcelone" i punt. Concretament deia més o menys "le train numero xxxxx à destination de Barcelone, partira voie A. Il déservira Puigcerdà, Ribes de Freser, Ripoll, Vic, Granollers et Barcelone"

Ferran Porta ha dit...

Deu ser que van desorientats. Llegia fa poc que desmuntaran, per fi!, les garites de control de La Jonquera. Els polis deuen anar despistats, ara, demanant documentació fora de les seves cabines...