dissabte, 8 de novembre de 2014

Per què votaré demà

Quan vaig venir a viure a Catalunya fa 5 anys tot just es va fer la consulta d'Arenys de Munt, i un parell de mesos després vaig votar en la que es va fer a Sant Celoni. Semblava que era una cosa sense importància, però sense cap dubte tot això ens ha anat portant fins a la consulta-referéndum-participació del 9N.

Jo tinc clar que hi votaré, votaré Sí-Sí. Malgrat no és allò que tots voldríem, aquella que el Govern va canviar per aquesta, que tampoc no era la desitjada, però era bastant. I dic que votaré perquè des que tinc consciència he cregut que si em donen l'opció d'opinar o de votar, ho faré sempre. I des que vaig complir els 18 anys, no he fallat mai a una votació, ja fos d'eleccions municipals, autonòmiques madrilenyes, estatals, referèndums com aquell de la constitució europea, eleccions sindicals a la feina, etc.

He llegit i escoltat raons per no votar demà. Per part unionista els motius els tenen molt clars: és il·legal, no hi ha cap garantia democràtica..., però també per part independentista he llegit raons com que això és una trampa de CiU, o que està pactat amb el govern espanyol, etc. Cadascú és lliure de fer el que vulgui. Però avui dia una de les coses més importants que hi ha és la força de la gent, i com més gent més força.

Jo no sóc amic de CiU, de fet desconfio d'ells de cada cosa que fan. És molt probable que tinguin pactes amb el PP i amb tothom que intenta desestabilitzar el "procés". Però independentment del que vulgui CiU o l'Artur Mas i dels seus pactes secrets, a mi demà se'm dóna l'oportunitat de poder votar. Sí, perquè ficar un paper amb unes opcions dins una urna que després seran recomptats, fins on jo sé, és votar. Diran que només votaran els independentistes. Que ho diguin, perquè si només voten ells serà perquè alguns que no ho són no volen, perquè hi està convidat a participar tothom que sigui resident a Catalunya.

Els resultats posteriors ja cadascú els interpretarà com vulgui, però s'ha de tenir en compte una cosa molt important. Com més gent hi votem, i estic convençut que en serem molts que hi votarem, els resultats d'aquesta participació podran ser menys interpretats pels interessats en no voler veure el que passa a Catalunya. Jo no sé quanta gent cal perquè ningú pugui dubtar del resultat que surti. Jo el que sí que tinc clar, i demà tindré l'oportunitat de fer, és que podré votar, i per tant donar la meva opinió, sobre un fet que m'interessa a mi i a la majoria dels catalans.

Perquè crec en la democràcia. Perquè no poder votar no és que guanyi la democràcia, com algun polític ha arribat a dir. No poder votar és que perdi la llibertat que tenim la gent en una democràcia de poder opinar i canviar les coses.